A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У КрНУ завершили українсько-французький проект з відновлювальної енергетики

Опубліковано 12 лютого 2018 року о 10:00

У КрНУ завершили українсько-французький науково-освітній проект з відновлювальної енергетики. Щоб провести наукові дослідження, на фасаді вишу встановили сонячну електростанцію (СЕС), загальна вартість якої склала близько 3 тис євро. Отримані вченими знання допоможуть виробникам обладнання СЕС скласти точнішу характеристику матеріалів та модернізувати їх у майбутньому.

Реалізувати проект вдалось у межах Угоди про співпрацю між Католицьким інститутом мистецтв та ремесел (ICAM University, Франція) та Кременчуцьким національним університетом. Відповідно до угоди, студент 5-го курсу ІСАМ Ком Фер (Côme Ferre) проходив стажування на базі КрНУ впродовж осіннього семестру 2017/18 н.р. Він самостійно розробив конструкторську документацію електростанції, а також провів дослідження математичної та фізичної моделі об’єкту.

Спільно з фахівцями кафедри систем електроспоживання та енергетичного менеджменту КрНУ вони дослідили можливості генерації електроенергії в частині високих гармонік, а також виявили оптимальні режими використання фотовольтаїчних модулів.

Це не перший досвід співпраці ICAM та КрНУ у сфері академічних обмінів. Попередньо двоє студентів українського вишу проходили стажування у Франції під керівництвом європейських колег. Враховуючи позитивні результати обміну, університети вже домовилися про стажування французьких студентів на базі КрНУ 2018 року.