A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН і Держпродспоживслужба налагоджують співпрацю щодо забезпечення якісного розвитку агроосвіти, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 30 квітня 2021 року о 15:28


Сьогодні, 30 квітня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет провів робочу зустріч із Головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владиславою Магалецькою.

Вони обговорили питання співпраці МОН і Держпродспоживслужби щодо реалізації реформи шкільного харчування, започаткованої під патронатом Першої леді Олени Зеленської, та популяризації агроосвіти серед молоді.

"Аграрний потенціал України є важливою основою для економіки нашої країни. Створення сучасних умов для розвитку конкурентоспроможного фахівця, який відповідатиме реальним потребам ринку праці та міжнародному рівню, – це якісний інструмент становлення агроосвіти країни", – зазначив Сергій Шкарлет.

Також Міністр обговорив із Головою ДПСС низку питань щодо можливостей для здобувачів освіти аграрних спеціальностей закладів вищої освіти. Зокрема – отримання практичних навичок у центральному та територіальних органах Держпродспоживслужби.

Крім того, домовлено про залучення громадської організації "Асоціація "Украгроосвіта" до співпраці для забезпечення якісного розвитку сектору.

Серед питань, що обговорили Сергій Шкарлет і Владислава Магалецька, – проведення конференції з залученням представників закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців аграрної освіти щодо розвитку та популяризації відповідної галузі.

Нагадаємо, приватні заклади вищої освіти зможуть здійснювати підготовку фахівців за державним замовленням.