A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Місцева влада разом із закладами профосвіти самостійно обиратиме професії для створення навчально-практичних центрів

Опубліковано 26 лютого 2021 року о 20:39


Завдяки оновленню конкурсу на створення навчально-практичних центрів місцева влада разом із закладами профосвіти зможе самостійно вирішувати, за якими професіями відкривати навчально-практичний центр. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук сьогодні, 26 лютого 2021 року, під час огляду одного з таких центрів на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. На його створення було надано майже 2 млн гривень з держбюджету.

Новостворений центр орієнтований на професії «Кухар», «Кондитер» та «Офіціант». Для практичного навчання учнів встановили нову професійну техніку, меблі та посуд, системи вентиляції. Також у приміщеннях здійснили капітальний ремонт.

«Коли ми бачимо реальні успіхи закладів профосвіти: від ідеї створення сучасних осередків до вже завершених проєктів, – це дуже мотивує боротися за більші інвестиції в профосвіту. Цього року ми маємо намір створити щонайменше 50 таких центрів у профтехах. Тож сподіваємося, що ще декілька десятків закладів невдовзі матимуть такі сучасні, модернізовані центри», – зазначив Ігор Гарбарук.

У грудні 2020 року у Львівському коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу, зокрема, відкрили навчально-практичний центр готельного комплексу «Діамант». Окрім практики для учнів, там проводитимуть перенавчання дорослих та підвищення кваліфікації фахівців, які вже працюють.

Нагадаємо, що раніше в межах візиту на Львівщину було презентовано Стратегію розвитку профтехосвіти до 2023 року та план підготовки профільного законопроєкту.