A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки відвідав початкову школу та університет в Ужгороді

Опубліковано 16 вересня 2022 року о 14:55


Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, перебуваючи на Закарпатті, відвідав початкову школу з дошкільним відділенням та Ужгородський національний університет.

Школа у місті Ужгород працює у традиційному форматі. Нині у ній 63 вчителі навчають і виховують 361 дитину. Укриття в закладі призначене для 450 осіб.

«Коли перебував у школі, пролунав сигнал «повітряна тривога»: дії вчителів і дітей були злагодженими і відпрацьованими до деталей. Усі організовано спустилися до укриття, малеча одразу взялася за конструктори чи за альбоми для малювання. Я щоразу наголошую, що безпека учасників освітнього процесу була, є і буде на першому місці», – зазначив Сергій Шкарлет.

Діти розповіли Міністру, що знають правила поведінки під час «тривоги» і завжди спускаються в укриття. Також сказали, що попри вимушені переміщення, все одно тішаться можливості ходити до школи, навчатися і спілкуватися з однолітками.

Під час відвідування Ужгородського національного університету Міністр поспілкувався з колективом закладу та студентами. 

Обговорили початок навчального року, перебіг вступної кампанії і процес першочергового переведення на вивільнені місця державного (регіонального) замовлення здобувачів освіти з-поміж внутрішньо переміщених осіб та дітей учасників бойових дій, зарахованих до університету в минулих роках. 

Сергій Шкарлет наголосив, що діти загиблих захисників і захисниць України, які були зараховані до закладу в минулих роках мають бути переведені на місця державного (регіонального) замовлення. 

Нині до університету уже зараховано 3020 осіб на бакалаврат, зокрема значна частка з них – це категорія вступників за квотою-2, також є студенти, які приїхали до Ужгорода з особливо небезпечних територій.

У минулі роки до бакалаврату та магістратури Ужгородський національний університет набирав орієнтовно 4 тис. вступників, цьогоріч очікується до 5 тис.

Нагадаємо, Закарпаття впоралося із завданням з підготовки до опалювального сезону на 100%.