A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН і Суспільне мовлення домовились про співпрацю

Опубліковано 25 квітня 2024 року о 12:15


Міністр освіти і науки Оксен Лісовий та голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький підписали меморандум про партнерство. Мета документа — поширювати освітній контент Суспільного серед закладів освіти в Україні та за кордоном. На заході також були присутні заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків та генеральний директор директорату шкільної освіти Ігор Хворостяний.

«Діти повинні знаходити джерела — і цим джерелом може бути вчитель, який має розуміти, як відповісти на це запитання, як його правильно сформулювати. Тут у пригоді може стати різноманітний контент, що стосується як історичних подій, так і загалом соціально-політичного контексту. Тому ми з великою вдячністю розпочинаємо це партнерство», — наголосив Оксен Лісовий.

За словами Миколи Чернотицького, Суспільне готове адаптувати відео та аудіоматеріали під потреби школярів для максимальної доступності інформації.

«Серед наших пріоритетів цього року — напрацьовувати освітню концепцію мовлення. У нас уже є концепція дитячого та підліткового мовлення, є концепція мовлення з тематики національних меншин. Активно розвивається диджитал-напрям дитячого мовлення, який очолює Юлія Дичук. На ютуб-каналі «Бробакс» є контент як для дошкільної аудиторії, так і підлітків. Анімаційні серіали, пізнавальні експлейнери, аудіоказки. Науково-розважальне шоу для підліткової аудиторії «Колайдер» отримує дуже схвальні відгуки», — зазначив Микола Чернотицький.

«Усе, що стосується формування національної ідентичності — дуже важливо. Окремий фокус уваги на українських дітях за кордоном. Ми хочемо зберегти їхній зв’язок з Україною. І часом короткий фільм на ютубі може зіграти в цьому більшу роль, аніж тривалий цикл занять. Це також важливий напрям роботи Міжнародної української школи, яку ми зараз перезавантажуємо. І завдання тут стоїть не лише працювати з українськими дітьми, які виїхали внаслідок війни, а й взаємодіяти з діаспорою. І для цього також потрібен відповідний контент», — додав Оксен Лісовий.

Микола Чернотицький зауважив, що Суспільне є членом Європейської мовної спілки і активно взаємодіє із європейськими мовниками, обмінюючись контентом. Тож і цю опцію розглядатимуть у новому партнерстві з МОН.