A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Закарпаття впоралося із завданням з підготовки до опалювального сезону на 100%, - Сергій Шкарлет

Опубліковано 15 вересня 2022 року о 16:15


У межах робочої поїздки до Закарпатської області Сергій Шкарлет під час наради з начальником ОВА Віктором Микитою, міським головою Ужгорода Богданом Андріївим, представниками департаменту освіти і науки, молоді та спорту, ДСНС та Нацполіції обговорили безпекову ситуацію в регіоні, освітній процес та кадрові питання.

Сьогодні в області функціонують 583 школи. Завдяки злагодженій роботі з облаштування захисних споруд та безпековій ситуації учні 454 шкіл навчаються в традиційному форматі, у 118 школах – за змішаною формою і лише в 11 школах навчання відбувається онлайн.

Про це повідомив Міністр у телеграм-каналі.

У цьому навчальному році до закладів загальної середньої освіти області зараховано майже 169 тис. дітей, з яких 3,5 тис. ВПО. 

«Незважаючи на збільшення кількості здобувачів освіти, у школах вистачає учителів. Майже 19 тис. педагогічних працівників продовжують надавати освітні послуги в області. Також з-поміж внутрішньо переміщених осіб на педагогічні посади призначено 41 особу. Закарпатські освітяни працюють у значно інших умовах, ніж колеги, де ведуться активні бойові дії, але вони гідно тримають освітній фронт», - зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр наголосив, що Закарпаття впоралося із завданням з підготовки до опалювального сезону на 100%.

«604 заклади дошкільної та 583 заклади загальної середньої освіти підготовлені до початку опалювального періоду», - сказав Сергій Шкарлет.

Також під час наради обговорено організацію позашкільної освіти, адже саме позашкілля має на меті розкрити та розвивати таланти у дітей.

Міністр подякував керівництву області, освітянам і батькам за згуртовану і систему роботу. 

«Спільними зусиллями нам вдалося організувати освітній процес на належному рівні, залучити до навчання внутрішньо переміщених дітей та створити всі необхідні умови для максимально безпечного перебування у закладах освіти», - зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки проведе захід, присвячений освіті в Україні під час Саміту ООН із трансформації освіти.