A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки відвідав чотири ЗВО на Харківщині

Опубліковано 03 листопада 2022 року о 13:50


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах робочої поїздки до Харківщини відвідав місцеві заклади вищої освіти: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця та Національний юридичний університет України імені Ярослава Мудрого.

Сергій Шкарлет оглянув стан руйнувань закладів внаслідок обстрілів і бомбардувань рф та процес їхнього відновлення.

Разом з ректорами та викладацьким складом обговорили результати цьогорічної вступної кампанії і бачення організації вступної кампанії у 2023 році, перебіг освітнього процесу в умовах воєнного стану, здійснення наукової діяльності, ситуацію із виплатою стипендій студентам та заробітної плати співробітникам, а також нагальні потреби для забезпечення сталості навчання.

За словами Міністра, попри надскладну ситуацію, вступна кампанія у провідних закладах вищої освіти Харківщини відбулася на високому рівні, що забезпечило збереження контингенту здобувачів.

«Освітяни та студентство – незламні. Спільними зусиллями вони проводять роботи з обладнання укриттів, відновлюють, де це можливо, пошкоджені аудиторії, долучаються до волонтерської діяльності, зокрема постійно забезпечують постачання гуманітарної допомоги. Харків завжди був, є і завжди буде містом студентів», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, під час вступної кампанії 2022 року створено понад 500 тис. електронних кабінетів та подано більше 1,2 млн електронних заяв.