A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Доповнена реальність, ін'єкційний пристрій та безпілотники для пошуку: в УжНУ визначили переможців конкурсу стартапів

Опубліковано 06 червня 2018 року о 19:12

В Ужгородському національному університеті відбувся фінальний етап конкурсу інноваційних ідей “Стартап – 2018”. У ньому студенти та молоді вчені вишу демонстрували власні розробки та розказували про можливості їх використання у різних сферах життя. Загалом до фіналу увійшли 7 учасників, які представили ідеї, готові до реалізації.

Фіналісти презентували наукові проекти, зазначаючи їх наукову новизну. До складу журі увійшли досвідчені науковці вишу та представники органів місцевої влади.

За результатами змагань перемогу здобула студентка Українсько-угорського навчально-наукового інституту Ганріетта Бан з проектом “Система моніторингу з елементами доповненої реальності”. Друге місце розділили Володимир Драганчук з проектом “АІМП (Автономний ін`єкційний модульний пристрій)” та Ольга Білак, яка представила роботу “Композиції ефірних олій із широким спектром антимікробних властивостей”. Третє місце посіли Надія Костровська і її проект “AR-ГІД” та Олексій Пирогов за проект “Безпілотні пошукові системи для застосування в агресивних середовищах із використанням технології радіочастотної ідентифікації (RFID)”.

Учасники конкурсу отримали сертифікати та призи.

Нагадаємо, що студенти ЧНУ розробили апарат, який допоможе врегульовувати рівень білірубіну у немовлят