A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Заступниця Міністра обговорила з віцепрезидентом The LEGO Foundation подальшу співпрацю

Опубліковано 13 червня 2022 року о 11:20


У місті Біллун (Королівство Данія) 9 червня 2022 року завершилася дводенна конференція LEGO Idea Conference, що об’єднала 350 практиків, науковців і урядовців із різних куточків світу для дослідження цьогорічної теми «Зробімо ігрове навчання реальністю всюди – трансформуємо системи разом» і продовжила глобальний діалог щодо трансформування освітніх систем.

Порядок денний передбачав розгляд трьох ключових підтем: розвиток дошкільної та початкової освіти, фінансування трансформацій освітніх систем, підтримка дітей у кризових контекстах.

До конференції долучилася заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова та обговорила з віцепрезидентом The LEGO Foundation вектори подальшої співпраці в контексті відбудови освіти України. У межах конференції також відбувся круглий стіл із представниками урядів Мексики, Південно-Африканської Республіки, органами місцевої влади Данії та очільниками фонду.

Керівниця освітніх ініціатив The LEGO Foundation в Україні Оксана Рома протягом пленарної сесії висвітлила ключові досягнення та перспективи реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між МОН і The LEGO Foundation, а також обґрунтувала важливість продовження підтримки української освіти світовою спільнотою під час війни.

Крім того, програма передбачала візити до закладів дошкільної та загальної середньої освіти – Міжнародної школи Біллуна та школи Ворбассе, у межах яких учасники ознайомилися з особливостями освітнього процесу, системною реалізацією проєктного навчання та ігровими методиками.

Нагадаємо, випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати документи про освіту в дипломатичних установах України.