A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Вадим Стеценко: недопуск росіян і білорусів до спортивних змагань має надалі тривати

Опубліковано 01 лютого 2023 року о 19:45


Комітет з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України направив листи про недопущення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Прохання запобігти поверненню спортсменів з росії та білорусі до участі в змаганнях отримали:

  • Президент Міжнародної федерації шкільного спорту Лоран Петринка (Laurent Petrynka, ISF President); 
  • Президент Європейської асоціації університетського спорту Адам Рочек (Adam Roczek, EUSA President);
  • в.о. президента Міжнародної федерації університетського спорту Леонц Едер (Leonz Eder, FISU Acting President).

«Російські війська продовжують убивати і катувати мирне населення, дітей, запускати ракети по житлових будинках, нищити нашу інфраструктуру – лікарні, школи, стадіони і спортивні комплекси. Білорусь надає свою територію для тренування російських солдатів, для злетів російських бомбардувальників, для запуску ракет по мирних українських містах», – йдеться у листах.

За період воєнного стану в Україні загинули щонайменше 218 спортсменів і тренерів із різних видів спорту. Серед них діти, учні та студенти. Зокрема, 11-річна Катерина Дяченко (художня гімнастика), 19-річний Євген Малишев (біатлон), 16-річний Артем Прийменко (самбо), 14-річна Аліна Перегудова (важка атлетика), 20-річна Дарʼя Курдель (спортивні танці), 10-річний Дмитро Євдоченко (футбол), 19-річний Тарас Стахів (карате), 15-річна Марія Лебідь (танці) та інші спортсмени.

«Спорт у руках диктаторів – це ще один інструмент, за допомогою якого вони (росіяни та білоруси) брешуть світові, поширюють шовіністичні ідеї. Тож прошу вас усіма доступними методами сприяти, щоб заборона на участь російських і білоруських атлетів в учнівських і студентських спортивних змаганнях продовжувала діяти», – зазначив голова Комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Вадим Стеценко.

Нагадаємо, Міністри України та Республіки Вірменія підписали меморандум про наміри щодо розвитку Міжнародної українсько-вірменської школи.