A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні вже створено 145 навчально-практичних центрів за кошти держави, – заступник Міністра Петро Коржевський

Опубліковано 21 жовтня 2019 року о 17:56

За останні 4 роки в Україні створено 145 навчально-практичних центрів за кошти державного бюджету. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки Петро Коржевський сьогодні, 21 жовтня 2019 року, під час наради стейкхолдерів програми “EU4Skills”, яка пройшла у приміщенні МОН.

“Починаючи від 2016 року в країні почала розбудовуватися мережа навчально-практичних центрів. Вони є осередками сучасного обладнання та матеріалів, які допомагають учням зрозуміти практичну складову професії вже під час навчання. Нині коштом держбюджету створено 145 таких центрів за 9 напрямами. Наприклад, за такими як легка промисловість, ручна обробка металу, сантехніка, зварювальні та електротехнічні технології навчально-практичні центри є майже в кожному регіоні”, – розповів Петро Коржевський.

Він також додав, що через високу вартість техніки центри з професії “Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва” є найбільш високовартісними. Облаштування одного такого центру коштує понад 10 млн гривень.

Далі учасники обговорили масштабний європейський проєкт EU4Skills щодо профосвіти, який реалізовуватиметься в Україні. Його метою є оновлення інфраструктури, створення новітніх центрів досконалості, а також зміна змісту професійної освіти.

Вже найближчим часом фахівці Міністерства презентують напрацювання за проєктом EU4Skills, а також розкажуть про впровадження кожного з його компонентів.

Учасниками зустрічі стали фахівці Представництва ЄС в Україні, міжнародні та українські партнери, роботодавці, представники профільних об'єднань.