A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В Україні визначили кращого електромонтера серед учнів профтехів

Опубліковано 19 квітня 2019 року о 16:22

На базі Вищого професійного училища № 7 м. Кременчука (Полтавщина) завершився конкурс фахової майстерності серед учнів-електромонтерів. Оголошення результатів та нагородження переможців відбулось у четвер, 18 квітня 2019 року.

Учасниками змагань стали 24 учні закладів профосвіти, які попередньо перемогли у регіональних етапах. У фіналі їм запропонували кілька завдань з теоретичного та практичного турів.

Перший - теоретичний - тур передбачав онлайн-тестування, де конкурсанти відповідали на 60 фахових запитань. Далі вони вирішували задачі, які обирали через жеребкування.

Під час виконання практичного туру учні виконували два завдання:

  • складали ланцюг керування освітленням з декількох місць за наданою однолінійною схемою. Водночас учасники мали застосовувати електричні апарати обліку та захисту;
  • складали силовий ланцюг та ланцюг керування трифазними асинхронними електродвигунами з короткозамкненим ротором. Це завдання вони виконували за допомогою реверсивних магнітних пускачів з обмеженням руху, кінцевих вимикачів, кнопкового посту з механічним блокуванням та з підімкненням сигнальної лампи, яка сигналізує про ввімкнення в роботу електромеханічного гальмування (за наданою електричною принциповою схемою).

Оцінювали роботи учасників науковці, представники місцевих підприємств та фахівці енергетичної галузі. За результатами виконаних завдань призові місця у Всеукраїнському конкурсі отримали:

  1. місце - Іван Скрипников, учень Вищого професійного училища № 7 м. Кременчука (Полтавщина);
  2. місце - Іван Адамчук, учень Отинійського професійного ліцею енергетичних технологій (Івано-Франківщина);
  3. місце - Дмитро Афонін, учень Маріупольського вищого металургійного професійного училища (Донеччина);
  4. місце - Ярослав Безтільний, учень ДНЗ “Бучацьке професійно-технічне училище” (Тернопільщина);
  5. місце - Михайло Дацюк, учень Теплицького професійного аграрного ліцею (Вінниччина);
  6. місце - Владислав Мирний, учень ДНЗ “Регіональний центр професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості” (Харківщина).

Нагадаємо, що на базі сумського закладу профосвіти відкрили Центр розвитку кар’єри.