A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі Миколаївського НАУ встановили сучасну метеостанцію

Опубліковано 18 квітня 2019 року о 17:22

У Миколаївському національному аграрному університет відкрили сучасну метеостанцію PesslInstruments (iMETOS). Завдяки системам моніторингу, якими вона обладнана, студенти зможуть розробляти рекомендації для аграріїв регіону - так вони плануватимуть та зберігатимуть врожай.

Прилад обладнаний датчиками, які фіксують кількість опадів, температуру і вологість повітря та ґрунту, швидкість вітру, рівень сонячної радіації тощо. Він також допоможе складати високоточний прогноз погоди на строк до 6 днів.

“Метеостанція допомагатиме нам у прогнозуванні різних захворювань на агрокультурах. Маючи ці дані у рекомендаціях, фермери зможуть своєчасно захистити рослини від хвороб і мінімізувати витрати на краплинне зрошення. Крім того, тепер науковці нашого вишу під час проведення досліджень та написання наукових робіт зможуть отримувати погодинні дані про кількість опадів за різні періоди часу, ультрафіолетову та сонячну радіацію, вологість листя”, - розповів очільник факультету перепідготовки і підвищення кваліфікації МНАУ Віталій Кузьома.

Нагадаємо, що раніше метеостанцію обладнали встановили у ХДАУ.