A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

В ЛНУ завершилась перша Зимова ІТ-школа, у якій навчалися понад 300 учасників

Опубліковано 11 лютого 2020 року о 14:22

На базі факультету електроніки та комп’ютерних технологій Львівського національного університету ім. І.Франка завершилось навчання у першій Зимовій школі. Там навчалися 309 учасників — вони опанували теорію та розвивали практичні навички в ІТ-галузі, а також працювали над власними проєктами.

“Я вважаю, що мета школи була досягнута. Підтвердженням цього було цілковите заповнення слухачами лекційної аудиторії впродовж усіх 2-х тижнів занять. Практичним показником успіху вважаю підсумковий конкурс проєктів —  у ньому взяло участь 39 студентів з 8 команд”, —  розповів один з організаторів школи Олег Бугрій.

Серед зареєстрованих учасників були студенти з 14 факультетів вишу. Майже половину зареєстрованих запросили відвідувати лекції. Іншим — надали доступ до відеозапису всіх лекцій школи та до матеріалів доповідей.

Так, під час проведення школи учасники об’єднувалися у команди та працювали  над інноваційними проєктами під керівництвом менторів із провідних ІТ-компаній Львова.

Після оцінок журі лідерами визначили:

  • команду “Emoji Team”. Студенти зробили проєкт про розпізнавання емоцій людини, використовуючи нейронні мережі. Ця технологія може бути використана на співбесідах та інших ділових зустрічах;
  • команду “Outbreak”. Вона представила проєкт щодо прогнозування стійкості бактерій до антибіотиків. Учасники також спробували перевірити, чи можна побудувати алгоритм машинного навчання, який вчитиметься на історичних даних і залишатиметься ефективним для нових штамів бактерій;
  • команду “Львівські єноти”. Спільно учасники розробили проєкт зі створення окулярів для людей з порушеннями зору. Окуляри оснащені різними модулями, що допомагатимуть орієнтуватися в просторі, а саме зчитувати інформацію про навколишні об’єкти та синтезувати її у звук.

Нагадаємо, що четверо студентів чернівецького коледжу провели мистецьку виставку “Make art, not war”.