A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд перерозподілив видатки держбюджету у зв’язку з приєднанням Національної академії державного управління при Президентові до КНУ ім. Тараса Шевченка

Опубліковано 01 вересня 2021 року о 18:33


Уряд перерозподілив деякі видатки державного бюджету, передбачені МОН на 2021 рік, у зв’язку з приєднанням Національної академії державного управління при Президентові України до Київського національного університету імені Тараса Шевченка. ВІдповідне рішення було ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів сьогодні, 1 вересня 2021 року. 

Мета рішення – забезпечити фінансування підготовки кадрів у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка у зв’язку з приєднанням до нього Національної академії державного управління при Президентові України. 

Київський національний університет ім. Т. Шевченка фінансується за бюджетною програмою «Підготовка кадрів Київським національним університетом імені Тараса Шевченка». Водночас бюджетні призначення на вищу освіту для Національної академії державного управління при Президентові України були передбачені за бюджетними програмами «Підготовка кадрів закладами вищої освіти та забезпечення діяльності їх без практики» та «Підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, керівних працівників і спеціалістів державного управління, харчової, переробної промисловості та агропромислового комплексу, медичних та фармацевтичних кадрів».

Враховуючи це, виникла необхідність здійснити перерозподіл видатків між цими бюджетними програмами. Згідно з рішенням Уряду:

зменшено обсяг видатків споживання за програмою «Підготовка кадрів закладами вищої освіти та забезпечення діяльності їх без практики» на суму 66 млн 479,6 тис. грн, зокрема за загальним фондом – 46 млн 969,6 тис. грн, спеціальним фондом – 19 млн 510 тис. грн, та видатків розвитку на суму 162 тис. грн, зокрема за спеціальним фондом – 162 тис. грн;

зменшено обсяг видатків споживання за програмою «Підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, керівних працівників і спеціалістів державного управління, харчової, переробної промисловості та агропромислового комплексу, медичних та фармацевтичних кадрів» за спеціальним фондом на суму 5 млн 321,3 тис. грн, з них: оплата праці – 3 млн. 800 тис. грн, комунальні послуги та енергоносії – 163,7 тис. грн;

збільшено обсяг видатків споживання за програмою «Підготовка кадрів Київським національним університетом імені Тараса Шевченка» на суму 71 млн 800,9 тис. грн, зокрема за загальним фондом – 46 млн 969,6 тис. грн, спеціальним фондом – 24 млн. 831,3 тис. грн, та видатків розвитку на суму 162 тис. грн, зокрема за спеціальним фондом – 162 тис. грн.

Перерозподіл дозволить фінансово забезпечити продовження навчання за обраними спеціальностями та джерелами фінансування здобувачами вищої освіти та іншими особами Національної академії державного управління при Президентові України у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка. 

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року збільшено розмір академічних та іменних стипендій.