A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Уряд Литви долучився до відновлення пошкоджених закладів освіти в Бородянці та Ірпені

Опубліковано 20 лютого 2023 року о 19:40


17 лютого 2023 року Київщину з офіційним візитом відвідав віцеміністр Міністерства закордонних справ Литви Мантас Адоменас.

У Бородянці Мантас Адоменас разом із заступницею Міністра освіти і науки України Вірою Роговою, заступницею голови Київської ОВА Жанною Осипенко, а також представниками місцевої влади побували у ліцеї № 1, де ознайомилися зі станом його відновлення.

Під час активних бойових дій у Київській області та тимчасової окупації селища Бородянський ліцей зазнав суттєвих руйнувань і пошкоджень – усе майно в закладі освіти було повністю знищено, понівечено та розграбовано російською армією. Так, у закладі пошкоджено внутрішні та зовнішні стіни, фундамент, дах, вибито вікна, двері тощо. До відновлення цієї школи долучився уряд Литви.

Віцеміністр МЗС Литви відвідав ще один заклад, що зазнав руйнувань через повномасштабне вторгнення росії в Україну. Садок №6 «Радість» в Ірпені в результаті неодноразових обстрілів пошкоджений на 75%. У дошкільному навчальному закладі знищено всю покрівлю, частково зруйновано зовнішні та внутрішні стіни 2-го поверху. Також тут розбиті вікна та двері, меблі, кухонне обладнання, пошкоджено електричні мережі, системи тепло-, водопостачання та водовідведення, паркан, ігрові майданчики. 

Уряд Литви допомагає у відновленні і цього закладу дошкільної освіти.

Нині в садку роботи йдуть швидкими темпами. 

Нагадаємо, заступниця Міністра освіти і науки зустрілася із директорами ЗЗСО Київщини.