A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Українська учнівська збірна перемогла на Міжнародних спортивних змаганнях World Cool Games

Опубліковано 16 жовтня 2019 року о 16:39

Українська учнівська збірна здобула першість на Міжнародних спортивних змаганнях 1st ISF World Cool Games. Їхніми учасниками стали 8 команд школярів із 7 країн світу — Азербайджану, Грузії, Казахстану, Китаю, Молдови, Хорватії та України, зокрема, міста Києва.

“Усі учасники 1st ISF World Cool Games в Україні зробили величезну роботу, аби потрапити сюди. Однак попри амбітну боротьбу за перемогу, тут є багато можливостей для знайомства з багатою культурою інших країн. Торік в Україні пройшли перші Всеукраїнські Сool Games для учнів і учениць 9-17 років. І це гарна традиція — заохочувати школярів до командної взаємодії та спорту”, — зазначив заступник Міністра освіти і науки Максим Ярмистий.

Змагання складалися з двох етапів — групового раунду та плей-офф. У першому учасникам запропонували низку естафет, які проходили по дві команди одночасно. Серед них, наприклад, естафета “Флеш слалом”, у якій учасники мали маневрувати між фішками у стилі лижного слалому або “Великі проблеми”, де спортсменам потрібно було рухаючись дистанцією перекидати одне одному об'ємні фітболи.

Після двох змагальних днів у фінал вийшли команди Китаю та України. Вирішальною вправою для них стала естафета “Лінія” — гравцям потрібно було передавати м’яч  руками над головою, а потім спортсмен, який стояв у “хвості” колони, мав провести м’яч між ногами учасників команди і повернутися на вихідне місце, де й зловити його.

У підсумку призові місця 1st World Cool Games розподілилися у такий спосіб:

  1. місце - збірна України;
  2. місце - збірна Китаю;
  3. місце - поділили між собою збірна Хорватії та збірна міста Києва.

Загалом за першість боролися 64 школярі віком від 13 до 17 років. Крім спортивних поєдинків, для них організували культурно-розважальну програму —  екскурсії, презентації, лазертаг, стрибки на батуті тощо.

Для дотримання гендерної рівності до кожної команди входила однакова кількість хлопців і дівчат — по 4 у кожній. Ще однією особливістю Cool Games є те, що участь у змаганнях не потребує від претендентів спеціальної підготовки. Їхньою метою є заохотити молодь займатися фізичними активностями та спортом.