A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Учні та студенти Волині взяли участь у конкурсі, щоб показати корисну та смачну альтернативу фаст-фуду

Опубліковано 19 квітня 2018 року о 15:01

На базі Луцького національного технічного університету провели конкурс “Здорове харчування - запорука молодості та краси”. Учасниками заходу стали понад 20 учнів та студентів волинських навчальних закладів. Переможців конкурсу визначили вчора, 18 квітня 2018 року, за результатами проведених змагань.

На першому етапі конкурсу учасники представляли команду та знайомилися з правилами. Далі - презентували домашнє завдання, а саме приготовану заздалегідь випічку чи страву. Відтак учасникам запропонували практичне конкурсне завдання - скласти тижневе меню здорового харчування та приготувати корисний салат. Журі оцінювало смак та подачу страви, а також вміння сервірувати стіл. Учасники переконані, що корисна їжа може бути смачною, доступною та легкою у приготуванні.

Під час заходу троє студентів Луцького НТУ провели майстер-клас з оздоблення тортів та іншої випічки.

До складу журі увійшли представники вишу, місцеві ресторатори та фахівці харчової промисловості.

“Дуже приємно, що учні місцевих коледжів та студенти університетів показують позитивні результати, а також демонструють креативний підхід під час розв'язання завдань. Ми, безумовно, докладемо усіх зусиль, щоб підтримати їхні таланти у різних починаннях. Також хочу подякувати організаторам та спонсорам, які не залишились осторонь і долучилися до молодіжного конкурсу”, - зазначив ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

За результатами конкурсу перемогу здобули такі команди:

  • І місце - команда “Любешівські гурмани”, Любешівський технічний коледж Луцького НТУ;
  • ІІ місце - команда “Нутріцевтики”, Волинський коледж НУХТ;
  • ІІІ місце - команда “Романтики”, ДПТНЗ “Луцьке вище професійне училище”

Організатором конкурсу стала кафедра технологій і обладнання переробних виробництв та студенти машинобудівного факультету Луцького національного технічного університету.

Нагадаємо, що у квітні визначили переможців XII Всеукраїнського конкурсу “Ерудит”, який провели серед дітей з порушеннями слуху