A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Сумській області реалізували пілотний проєкт з інформування дітей про правила мінної безпеки

Опубліковано 23 травня 2023 року о 13:40


У травні 2023 року у семи закладах загальної середньої освіти міста Ромни був успішно реалізований гуманітарний проєкт «Зменшення ризиків травмувань дітей від вибухонебезпечних предметів». Цей надзвичайно актуальний захід відбувся за підтримки Женевського центру з питань урядування в секторі безпеки (DCAF) в партнерстві з департаментом освіти і науки Сумської обласної державної (військової) адміністрації.

У межах проєктної діяльності вдалось охопити 1562 учні, а також провести цільові тренінги за вказаною тематикою для значної кількості педагогічного складу закладів загальної середньої освіти, у яких проходили такі заняття.

Проведенням занять із мінної безпеки опікувалися тренери громадської організації «Ліга офіцерів», які пройшли відповідний курс підготовки на базі Центру протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України.

За інформацією відділу освіти Роменської міської ради, заняття пройшли на високому методичному рівні, водночас основні зусилля викладачів були спрямовані на засвоєння правильного алгоритму дій у разі з мінної небезпеки.

Нагадаємо, що Сумщина є другим після Київської області регіоном, де Женевський центр з питань в секторі безпеки урядування (DCAF) після початку широкомасштабного російського вторгнення організовує у закладах загальної середньої освіти заняття з мінної безпеки.