A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Швейцарії запрацював український освітній хаб

Опубліковано 24 червня 2022 року о 12:20


Нещодавно Міністерство освіти і науки України започаткувало запуск мережі українських освітніх хабів задля навчання українців працездатного віку новим професіям та необхідним навичкам на ринку праці, а також організації навчання дітей за державною програмою, які переїхали в інші регіони України та за кордон.

«Від початку війни понад 6 млн українців, з яких 1,5 млн дітей, виїхали в інші країни, у західні ж регіони України перемістилось ще більше наших громадян. Багато дорослих людей потребують нових професій, а діти – продовження системного навчання за програмою Міносвіти. Саме для забезпечення цих завдань, а також для підтримування зв’язку з українцями, які тимчасово виїхали за кордон, зокрема нашими дітьми та освітянами, ми створюємо мережу українських освітніх хабів. І сьогодні мені приємно повідомити, що такий хаб уже працює у Швейцарії», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Українській освітній хаб у Швейцарії (Ukrainian EduHub Ge Care) був відкритий спільно з Женевським осередком Українського товариства у Швейцарії (УТШ), Maison Kultura, асоціацією Ukraine Reborn, асоціацією «Діти».

«Iнтеграцiя та пiдтримка дуже важливі для переселенцiв. У цьому контексті освіта та додатковi творчi заняття надихають та спонукають до розвитку, пiдтримують духовно та дозволяють перенести увагу з побутових справ на активізацію внутрiшнiх ресурсiв», – зазначила Президентка Женевського осередку Українського товариства у Швейцарії (УТШ) Інна Ахтирська.

«Ми раді надавати підтримку нашим співвітчизникам, які опинились у Швейцарії через війну. Наше завдання – допомогти українським біженцям організувати своє життя тут за допомогою освітніх заходів, таких як: коучинг із пошуку роботи та працевлаштування, групові заходи з «м’якої підтримки» психічного здоров’я, базова французька мова, заняття для дітей тощо. Основний фокус наших заходів спрямований на допомогу жінкам та дітям, які складають понад 70% біженців з України у Швейцарії», – додала президентка Асоціації Ukraine Reborn Надія Олареан.

Мережа українських освітніх хабів увійшла до переліку пріоритетних проєктів у сфері освіти під час війни. Реалізує цей проєкт Інститут модернізації змісту освіти та Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

«Перед нами стоїть завдання найближчим часом відкрити освітні хаби у 10 регіонах на заході України та у країнах, де нині найбільше перебуває українців», – повідомила координаторка мережі українських освітніх хабів Марія Богуслав.

Координати українського освітнього хабу у Швейцарії (Ukrainian EduHub Ge Care): Rue de Montbrillant, 52; 1202 Geneva, Switzerland. Електронна адреса: [email protected], [email protected]

Розклад занять анонсують у соціальних медіа Ukraine reborn:

Телеграм: https://t.me/ukraine_reborn

Фейсбук: https://www.facebook.com/ukraine.reborn.ch 

Нагадаємо, освітній хаб відкрили на Хмельниччині.