A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У Луцькому НТУ відкрили Центр професійного і кар’єрного консультування

Опубліковано 17 липня 2018 року о 17:06

На базі Луцького національного технічного університету відкрили Центр професійного і кар’єрного консультування, який допомагатиме місцевій молоді визначатися з майбутнім фахом. У ньому проводитимуть семінари, конференції і майстер-класи. Також у Центрі будуть доступні профільні навчальні посібники та інформаційні матеріали.

До роботи платформи залучатимуть роботодавців та представників бізнесу, які докладніше розказуватимуть про особливості окремих професій. Скористатися можливостями Центру зможуть школярі, вступники та студенти, які ще не визначилися з професією. Здобуті знання допоможуть учасникам розсудливо відбирати вакансії та обирати лише ті пропозиції, які найбільш відповідають їх вподобанням.

“Презентований проект має колосальний потенціал. Адже сам Центр наповнили відповідним програмним забезпеченням та спеціалізованими продуктами, які є унікальними в Україні. Сьогодні лише наш університет разом з НУ «Острозька академія» проходить первинний цикл професійного тестування і адаптації цих програмних продуктів. Такий досвід, зокрема, використовують країни Балтії та Німеччина”, - розповів ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

Відкриття Центру відбулось в межах проекту ЄС “Підвищення конкурентоспроможності випускників на ринках праці України і Білорусі шляхом створення транскордонної регіональної мережі університетських Центрів професійного і кар’єрного консультування”. Загалом у його реалізацію інвестували близько 100 тис євро.

Нагадаємо, що на базі ЧДТУ відкрили перший на Черкащині Інформаційний центр ЄС