A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Шкільні психологи та студенти психологічних факультетів пройшли тренінги для роботи з дітьми

Опубліковано 04 квітня 2023 року о 15:20


У березні 2023 року шкільні психологи 35 закладів освіти із 5 областей України і 70 студентів психологічних факультетів університетів Дніпропетровської, Львівської, Чернігівської, Житомирської та Луганської областей узяли участь у навчанні з надання психологічної та психосоціальної підтримки дітям шкільного віку. Тренінги відбулися у межах міжнародного освітнього проєкту «Школу-вгору».

 Учасники навчання дізналися про роботу зі стресом у шкільному класі та за його межами, пропрацювали травматичні ситуації, провели групові заняття та розібрали методи стабілізації шкільних колективів. Разом з експертами обговорили методики подолання травматичних ситуацій. 

Після закінчення навчання протягом 5 місяців студенти-психологи працюватимуть у школах-партнерах і за підтримки шкільних психологів проводитимуть заняття та консультації з дітьми, долучатимуться до онлайн-зустрічей із фахівцями.

Довідково. Програма проєкту «Школу-вгору» розроблена міжнародними та українськими експертами, вчителями, тренерами та психологами і спрямована на розвиток цифрових компетентностей освітян та опанування ними засад психосоціальної підтримки учнів. Заходи реалізують БО БФ «Восток SOS» у партнерстві з естонською організацією «Mondo», БФ «Справжні українці» та БФ «Щире серце» за підтримки Гуманітарного фонду для України.

Нагадаємо, презентовано сторінку howareu.com у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.