A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У ДНУ реалізували проєкт “Code Review” серед студентів-математиків

Опубліковано 04 липня 2019 року о 09:20

У Дніпровському національному університеті ім. О. Гончара завершився проєкт “Code Review”, під час якого студенти під менторством викладачів та ІТ-фахівців створювали програмний код. Реалізація проєкту тривала впродовж навчального року, а його учасниками стали дві групи студентів спеціальності “Прикладна математика”.

Так, у межах навчальної дисципліни “Об’єктно-орієнтоване програмування” за кожним студентом закріплювали фахівця IT-компанії, який проводив рецензування програмного коду лабораторної роботи студента. Далі він  надавав зауваження та рекомендації щодо покращення якості роботи. Під час оцінювання ментори зважали на відповідність коду парадигмі програмування, оптимальність та ефективність використаних програмних конструкцій, стиль написання коду.

Опрацьовуючи зауваження та усуваючи недоліки коду, студенти могли покращити навички з програмування та на практиці зрозуміти особливості цього процесу.

Важливою умовою проєкту було те, що тільки після отримання позитивної рекомендації ментора, студент отримував доступ до складання лабораторної роботи викладачу, який здійснює семестровий контроль знань.

Комунікація між студентом, ментором та викладачем університету проходила на окремій інтернетплатформі, яка використовується в IT-компаніях для командної розробки програмного забезпечення.

Нагадаємо, що раніше ХНУМГ розпочав співпрацю з українською ІТ-компанією.