A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

У чому відмінність блогерства від журналістики: у ЗНУ безкоштовно проведуть Літню медіа-школу

Опубліковано 20 липня 2018 року о 09:43

На базі Запорізького національного університету проведуть Літню школу блогерів та громадських журналістів. Долучитися до занять можуть претенденти з різних областей України віком від 18 до 24 років. Старт навчального курсу планується вже 21 липня, а фінал - 29 липня.

Важливо, що участь у Літній школі є безкоштовною, зокрема, учасників забезпечують житлом та харчуванням.

Під час курсу слухачі дізнаються про базові принципи журналістики, як збирати та перевіряти інформацію, готувати медіа-проекти. Крім того, на них чекає майстер-клас зі створення інфографіки та якісних фото. Зокрема, учасники працюватимуть над авторськими відеороликами - монтуватимуть та редагуватимуть файли. Навчальна програма сформована таким чином, що кожен день слухачі здобуватимуть нові знання з різних тем.

Лекторами школи стануть журналісти-практики, які докладно розказуватимуть про сучасні запити медіа, вимоги до фахівців сфери та корисні навички, які допоможуть у роботі журналіста. А тих, хто цікавиться блогерством, вони навчать правильно знімати онлайн-відео, створювати та редагувати власний блог у соцмережах, дотримуватися цифрової безпеки.

Одна з таких Літніх шкіл вже пройшла у Сумах. Після Запорізької сесії, у серпні, її проведуть у Полтаві та Чернівцях.

Ініціатором проекту стала німецька громадська організація Interlink Academy.

Нагадаємо, що в УМСФ відкрили Центр журналістики та медіакомунікацій