A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Студенти можуть отримати стипендії від уряду Словаччини

Опубліковано 18 січня 2024 року о 19:15


Співпраця Міністерства освіти і науки України та Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки передбачає, що на 2024/2025 навчальний рік словацький уряд виділить:

  • 15 стипендій для студентів на навчання за освітнім ступенем бакалавр/магістр (строк навчання від 1 до 10 місяців);
  • 6 стипендій для студентів 5 курсу Ужгородського національного університету кафедри словацької філології, які навчаються на вчителів словацької мови та літератури (максимальний строк навчання 1 семестр (5 місяців) для особи);
  • 15 стипендій на навчання або проведення науково-дослідних робіт для аспірантів та на викладання лекцій або проведення науково-дослідних робіт для викладачів ЗВО (термін від 1 до 10 місяців для особи);
  • 10 стипендій на навчання в літній школі з вивчення словацької мови та культури (період проведення — серпень 2024 року).

Кандидати мають надіслати документи (в електронному та паперовому форматах) до МОН України. Перелік необхідних документів та інші деталі шукайте на сайті Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки.

  1. В електронній формі скановані документи (формат PDF) потрібно надіслати на адресу: [email protected]. У темі листа необхідно зазначити: «Стипендії на навчання у Словацькій Республіці 2024/2025».
  2. Документи в паперовій формі потрібно надіслати на адресу: проспект Берестейський, 10, місто Київ, 01135, Міністерство освіти і науки України, директорат міжнародної співпраці. На конверті має бути примітка: «Стипендії на навчання у Словацькій Республіці 2024/2025». 

Паперові документи мають бути зібрані у дві папки (оригінали та їхні копії). Їх можна подати двома способами: надіслати поштою (дата визначається за штампом на конверті поштового відправлення) або передати під особистий підпис контактної особи із зазначенням дати та часу отримання.

Подати документи можна до 31 березня 2024 року (включно). Неукомплектовані пакети документів, а також документи, які надіслали невчасно або з порушенням умов, не будуть розглядатися.