A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Школи Закарпаття працюватимуть у новій всеукраїнській інформаційно-аналітичній системі «EvaluEd»

Опубліковано 04 жовтня 2022 року о 16:25


Інформаційно-аналітична система «EvaluEd» розроблена Державною службою якості освіти України за сприяння Чеської агенції розвитку та Чеської шкільної інспекції.

Її метою є підвищення ефективності моніторингу закладів освіти, підготовка й проведення інституційних аудитів, самооцінювання управлінських й освітніх процесів, проведення сертифікації учителів початкових класів.

Протягом вересня керівники та заступники керівників 293-х закладів загальної середньої освіти Закарпаття створили особисті кабінети у «EvaluEd» та взяли участь у дистанційному зборі даних щодо вивчення питання організованого початку 2022-2023 н.р., який проводила Державна служба якості освіти України.

Інформаційно-аналітична система «EvaluEd» спрямована на оптимізацію процесів опрацьовування та зберігання даних, дає можливість легко і швидко обробити великі масиви інформації, систематизувати, узагальнити та візуалізувати результати.

«Використання EvaluEd забезпечить відкритість, прозорість та допоможе кожній школі вдосконалити свою діяльності через самооцінювання, дає можливість автоматизувати процес збору даних про заклад освіти. Школа отримає можливість залучити до самооцінювання великі групи учасників освітнього процесу, оцінити діяльність закладу за 4 напрямами, що забезпечить максимально об'єктивну картину освітнього процесу в закладі освіти», – розповіла начальник управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області Марія Сігетій.

Цьогоріч протягом 3-6 жовтня вперше за допомогою ІАС проводиться ІІ етап сертифікації педагогів – самооцінювання власної педагогічної майстерності.

Державною службою якості освіти України затверджено анкету самооцінювання власної педагогічної майстерності для вчителів початкових класів, які братимуть участь у другому етапі сертифікації.

Учасники сертифікації заповнюють анкети самооцінювання у інформаційно-аналітичній системі «EvaluEd» та у результаті отримають її візуалізацію у вигляді діаграм для проєктування програми власного професійного розвитку.

У подальшому за допомогою ІАС планується проведення заходів державного нагляду (контролю) та аналізу діяльності органів місцевого самоврядування у сфері забезпечення якості освіти.

Інформаційна система «EvaluEd» спрямована стати в основі розбудови якісної школи та системи освіти загалом.

Нагадаємо, понад 500 українських установ використовують Research4Life.