A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет взяв участь у засіданні щодо підтримки та стимулювання молодих учених ракетно-космічної сфери

Опубліковано 13 квітня 2022 року о 12:05


З нагоди Всесвітнього дня Космосу, 12 квітня 2022 року Рада молодих учених при МОН провела в онлайн-форматі круглий стіл «Участь молодих учених України в розвитку ракетно-космічної галузі в умовах війни» за участю Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Захід був присвячений 25-річчю польоту першого космонавта України Леоніда Каденюка.

«У найскладніший для України час молоді вчені стали активними волонтерами та захисниками інноваційного дослідницького фронту нашої держави. Дякую кожному науковцю та бажаю подальших професійних успіхів заради розвитку України. Крім того, розумію та розділяю біль за зруйновану “Мрію”, але я впевнений, що завдяки інноваційному потенціалу молодих і активних науковців цієї сфери, ми відбудуємо найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак», – зазначив Сергій Шкарлет.

Під час презентації наукових досліджень учасники відзначили актуальність питання розвитку ракетно-космічної галузі в умовах війни, а також високий статус України на світовій космічній арені.

У заході взяли участь молоді вчені Конструкторського бюро «Південне» імені М. К. Янгеля, Національного авіаційного університету, Національного аерокосмічного університету імені М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Волинського національного університету імені Лесі Українки та Чернівецького ліцею №14.

Нагадаємо, Європейський Союз призупиняє участь рф у програмах Erasmus+, Euratom, Horizon 2020 і Horizon Europe.