A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Європейський Союз призупиняє участь рф у програмах Erasmus+, Euratom, Horizon 2020 і Horizon Europe

Опубліковано 11 квітня 2022 року о 13:00


8 квітня 2022 року Європейський Союз оголосив про запровадження обмежувальних заходів проти режиму президента російської федерації у відповідь на жорстоку агресію проти України та її народу.

«Українські науковці мають великий інноваційний потенціал. Я вдячний Європейському союзу за підтримку та важливі заходи щодо підтримки освітянської та наукової спільноти нашої держави. Упевнений, що молодь України спільно з науковцями країн ЄС будуть дуже скоро розбудовувати інноваційну сферу нашої держави та світу», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

У межах 5-го пакету санкцій Європейська Kомісія припиняє участь російських державних органів і установ у всіх поточних грантових угодах, а також відповідні виплати в межах Програми ЄС Erasmus+. Крім того, росія більше не зможе брати участь у виконанні публічних контрактів і використанні європейських коштів.

Запроваджено й обмеження фінансової та нефінансової підтримки російським державним або підконтрольним державі організаціям за програмами ЄС, Євратом і держав-членів ЄС. Комісія призупиняє участь російських державних органів або пов’язаних із ними установ у всіх поточних грантових угодах, а також здійснення всіх платежів у межах програм Horizon 2020Horizon Europe, Euratom і Erasmus+. За цими програмами не укладатимуться нові контракти або угоди з представниками рф.

Повний оголошений пакет заходів за посиланням.

Нагадаємо, Європейський союз збільшує можливості для України за програмами Еразмус+ і стипендій імені Марії Склодовської-Кюрі.