A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав заклади освіти Дніпропетровщини

Опубліковано 15 листопада 2022 року о 12:10


У межах робочої поїздки до Дніпропетровської області Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав місцеву школу та університети: Дніпровську академію неперервної освіти, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка» і Університет митної справи та фінансів.

Міністр оглянув наявні у закладах освіти укриття, а також матеріально-технічну базу. З колективами закладів обговорив виклики освітнього процесу та шляхи їхнього подолання.

Під час відвідування школи ознайомився із процесом проведення уроків в дистанційному форматі. Привітав учнів та побажав успіхів у навчанні.

Також Сергій Шкарлет поспілкувався із внутрішньо переміщеними особами та відвідав групу короткотривалого перебування дітей, які разом з батьками вимушено покинули рідну оселю і знайшли прихисток у місті Дніпро.

З початку запровадження воєнного стану в гуртожиток Дніпровської академії неперервної освіти заселили 200 людей з-поміж ВПО з Донецької, Луганської і Харківської областей.

Міністр під час робочої зустрічі з ректорами закладів вищої освіти Дніпропетровської області та переміщених закладів вищої освіти з Донецької та Луганської областей обговорив результати вступної кампанії, компенсацію витрат закладам вищої освіти на підготовку фахівців, які навчаються за рахунок коштів фізичних осіб, переведення окремих категорій осіб на навчання за державний кошт, кадрові питання та повоєнну відбудову вищої освіти України.

Нагадаємо, на Рівненщині шкільні олімпіади проводитимуть онлайн.