A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Сергій Шкарлет відвідав Маріупольський державний університет

Опубліковано 15 липня 2021 року о 17:53


15 липня 2021 року в межах робочої поїздки на Донеччину Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Маріупольський державний університет. Зокрема, провів зустріч з освітянами й оглянув лабораторію інклюзивної освіти дітей та підлітків кафедри дошкільної освіти МДУ.

Під час заходів Міністрові було презентовано лідерську освітню програму для вчителів «STEAM-CAMP» – проєкт широкого партнерства, який реалізовували громадські організації «Фонд розвитку Маріуполя», «Криворізька фундація майбутнього» і «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій» за підтримки Групи Метінвест у партнерстві з Маріупольським державним університетом та муніципалітетами трьох міст Маріуполь, Запоріжжя та Кривий Ріг. 

«Мета проєкту – у зацікавленні дітей до вивчення фізики, хімії, математики та інформатики й надання викладачам необхідних знань та навичок, які дозволять підвищити рівень знань випускників, що обирають на ЗНО STEAM-дисципліни. Вже з початку навчального року понад 5 тисяч учнів у Маріуполі, Кривому Розі та Запоріжжі здобуватимуть освіту із застосуванням новітніх інструментів та  авторських методик. У подальшому це дозволить випускникам отримувати вищі бали за результатами ЗНО з точних наук та підвищить їхню конкурентоспроможність», – зазначив Сергій Шкарлет.

У програмі взяли участь понад 500 найбільш мотивованих вчителів точних наук закладів загальної середньої та професійно-технічної (професійної)  освіти. Протягом лютого-червня для педагогів було проведено 5 тематичних модулів з розвитку лідерського потенціалу, запровадження нових технологій в освіті, діджиталізації, та ефективної комунікації. 

За результатами проєкту вчителі STEAM-дисциплін розробили понад 450 інтегрованих уроків, які стали основою великої партнерської платформи для вчителів точних наук з обміну досвідом і розвитку лідерського потенціалу.

Міністр освіти і науки ознайомився з лабораторією інклюзивної освіти дітей та підлітків кафедри дошкільної освіти Маріупольського державного університету. Лабораторію було створено з метою реалізації інноваційної освітньої стратегії МДУ, забезпечення сприятливих умов для здійснення підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності «012 Дошкільна освіта» за спеціалізацією «Інклюзивна освіта», а також проведення наукових досліджень, виконання науково-дослідних робіт, надання науково-методичних послуг рішенням Вченої ради МДУ. 

«Створення лабораторії інклюзивної освіти обумовлено необхідністю розв’язання проблем забезпечення освітніх установ м. Маріуполя фахівцями з інклюзивної освіти, які забезпечуватимуть психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами як у сфері дошкільної, так і у сфері початкової та загальної середньої освіти», – додав Сергій Шкарлет.

Матеріально-технічна база лабораторії сформована відповідно до програми розвитку закладів вищої освіти Маріуполя за фінансової підтримки Маріупольської міської ради та при співфінансуванні МДУ.

Нагадаємо, цього дня Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет також відвідав загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 26 м. Маріуполя  та ознайомився зі станом виконання проєктів з будівництва в межах програми Президента України «Велике будівництво».