A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Понад 500 українських установ використовують Research4Life

Опубліковано 30 вересня 2022 року о 18:10


Більше ніж 500 українських установ уже зареєструвалися на платформі «Research4Life». Це в 10 разів перевищує показник станом на березень.

Державна науково-технічна бібліотека України докладає зусиль для того, щоб українські установи мали зручний доступ до електронних ресурсів, зокрема через платформу «Research4Life». Фахівці бібліотеки надають консультації з питань налаштування віддаленого доступу, який є особливо актуальним в умовах війни, зокрема для переміщених установ та їх працівників.

У вересні на порталі «Research4Life» було опубліковано інтерв’ю з Маргаритою Цюрою, завідувачкою відділу науково-бібліографічної аналітики та супроводження наукових баз ДНТБ України. Вона висвітлила питання використання українськими установами доступу до ресурсів платформи «Research4Life» та можливостей, які платформа надає науковцям в умовах війни. Розповіла про зростання кількості зареєстрованих на порталі українських установ протягом 6 місяців і відзначила важливість розвитку відкритої науки та розширення доступу до ресурсів.

Крім того, уже є рішення про переведення України з країн групи В до країн групи А, яке було прийняте видавцями-партнерами Research4Life наприкінці червня цього року. Це сприятиме збереженню доступу до важливих ресурсів наукової інформації на платформі протягом наступних років.

Детальніше про реєстрацію та отримання доступу до платформи «Research4Life» за посиланням.

Нагадаємо, Уряд затвердив Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему «URIS».