A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перший освітній фестиваль «Здоров’я Fest» відбувся у Львівській області

Опубліковано 30 липня 2022 року о 15:25


Фестиваль «Здоров’я Fest» відбувся наприкінці липня 2022 року у Стрілківській територіальній громаді Львівської області. Це новий формат здорового дозвілля та навчання для дітей, батьків та вчителів, який реалізується у співпраці громад та закладів освіти в межах українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

Під час фестивалю діти та дорослі відвідали захопливі локації, де змогли потурбуватися про здоров’я та активно відпочити. Представники руху «UkraineActive»  за підтримки Комітету з фізичного виховання та спорту МОН організували спортивний квест із цікавими вправами, іграми та руховими завданнями. Активності провели тренери з легкої атлетики, корфболу, чирлідингу, гандболу, фризбі, регбі.

«Завдяки фестивалю учні та учениці, вчителі Стрілківської громади першими ознайомилися з варіативними модулями модельної навчальної програми для НУШ в освітній галузі «Фізична культура». Саме такий підхід дозволяє зробити уроки фізкультури цікавими і справді наповненими рухом», — сказав Андрій Боляк, заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Дієтолог Оксана Скіталінська розповіла дорослим про здорове харчування. Для малечі  пізнавальні ігри провела команда освітнього проєкту «Здорове харчування для дітей» громадської організації «ЗдоровБудь!».

Гості фестивалю відвідали майстер-клас акторки театру і кіно Maрії Трепікової, це допомогло відновити сили, дати волю емоціям, позбутися скутості та відчути свободу спілкування.

Навчання з надання домедичної допомоги організували тренери громадської організації «SMART Medical Aid». Мобільна команда проєкту «Діємо для здоров’я» провела медичний огляд 150 учасників фестивалю: перевірили рівень цукру у крові, артеріальний тиск, визначили індекс маси тіла, надали загальні рекомендації та психологічні консультації.

Фестиваль «Здоров’я Fest» організований Комітетом з фізичного виховання та спорту МОН у співпраці з колективом Стрілківської територіальної громади та партнерстві з проєктом «Діємо для здоров’я», командою «One Health», БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї», громадськими організаціями «SMART Medical Aid», «UkraineActive», «ЗдоровБудь!». Захід відбувся за підтримки Посольства Швейцарії в Україні, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC).

Нагадаємо поради щодо захисту дітей від небезпечних челенджів у інтернеті.