A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Поради щодо захисту дітей від небезпечних челенджів у інтернеті

Опубліковано 30 липня 2022 року о 11:45


В інтернеті щодня з’являється велика кількість челенджів. Наприклад, нещодавно активно просувався челендж у інстаграмі, у межах якого треба було додати фото свого міста в сторіс із відміткою. Також існують різноманітні інтерактивні тести, як-от «Який ти герой фільму?».

Завдання на перший погляд нічим не відрізняються від тих, що ми та наші діти робимо щодня в інтернеті. Проте поруч із цим криється небезпека, особливо під час війни.

Команда освітнього проєкту #stop_sexтинг пропонує поради щодо захисту дітей від небезпечних челенджів у інтернеті.

Важливим є розвиток навичок критичного мислення дітей і підлітків. У такий спосіб вони можуть ставити під сумнів те, що бачать у інтернеті, навіть якщо це повідомлення чи публікації друзів. Також необхідно навчити дітей критично оцінювати будь-які челенджі та ймовірний вплив на особисте життя та безпеку.

Невіддільною частиною безпеки дітей у інтернеті є зацікавленість батьків у тому, що робить дитина: в які ігри грає, які застосунки використовує, які сайти відвідує та якими челенджами цікавиться.

Дорослі повинні говорити з дітьми та підлітками про ризики в інтернеті. Тоді вони будуть проінформовані, а значить і захищені.

Завдання дорослих – навчити дітей дбати про власну безпеку та безпеку інших. Це також стосується прийняття дитиною переживань інших або оцінка контенту, який дитина планує оприлюднити.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ запускає індивідуальні психологічні консультації для дітей і батьків.