A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перше засідання Конкурсної комісії з відбору членів НАЗЯВО: 22 червня стартує прийом документів

Опубліковано 11 червня 2021 року о 16:41


Сьогодні, 11 червня 2021 року, відбулося перше засідання Конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО), склад якої затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 травня 2021 року № 419. 

Участь у засіданні Конкурсної комісії взяли 8 із 9 членів Конкурсної комісії, зокрема три іноземці та п’ять представників України.

Під час засідання було обрано Голову, заступника Голови та секретаря  Конкурсної комісії. Ними стали, відповідно, Андрій Вітренко – заступник Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції, Алмантас Серпатаускас – директор Центру забезпечення якості вищої освіти (Європейська асоціація забезпечення якості вищої освіти) та Олександра Олієвська – член громадської організації «Українська асоціація студентів».

Також на засіданні одноголосно затверджено текст оголошення про проведення конкурсу щодо обрання членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, який стартує 22 червня 2021 року.

Заяви та документи на участь у конкурсі прийматимуться до 22 липня 2021 року.

До складу НАЗЯВО мають увійти 23 члени. У тому числі:

  • три особи з-поміж роботодавців; 
  • дві особи з-поміж студентів ЗВО; 
  • не менше одного представника від працівників Національної академії наук України, Національних галузевих академій наук (по одному представнику від кожної академії), 
  • представники ЗВО державної, комунальної та приватної форм власності. 

Затверджується склад НАЗЯВО Кабінетом Міністрів України на підставі рішення Конкурсної комісії за результатами конкурсного відбору, що відбувається з дотриманням принципів гендерного балансу та галузевого представництва.

Особа, уповноважена надавати інформацію про конкурс та приймати документи, необхідні для участі в конкурсі: Іванішенко Олена Вікторівна, тел. (044) 481-47-49,  [email protected]

Нагадаємо, оприлюднено рейтинг найкращих університетів світу.