A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На Житомирщині працюють 17 STEM-хабів для дітей

Опубліковано 20 вересня 2023 року о 13:45


STEM-хаби — це навчальні простори, які обладнані 3D-принтерами, окулярами віртуальної реальності, наборами робототехніки, фрезерними та лазерними верстатами, ноутбуками. Діти можуть вільно відвідувати їх та вивчати сучасне цифрове обладнання, опановувати 3D-моделювання, створювати роботів тощо.

Одним із завдань STEM-освіти — навчити школярів системно думати. Це розвиток логічного та математичного мислення, розуміння природи та технологій із позиції точних наук, освіченість в інформаційно-комунікаційних технологіях, уміння їх використовувати, здатність креативно мислити та проявляти творчі здібності. 

STEM-освіта вчить дітей жити у світі, що стрімко розвивається, а саме: легко і швидко адаптуватися до новітніх технологій і трендів, поєднувати різні науки та погляди на реальність.

На Житомирщині STEM-хаби працюють ще з серпня. Діти вже створюють свої перші роботи, вчаться працювати з лазерними та фрезерними верстатами, знайомляться з іншими світами через VR-окуляри.

«У межах кроссекторального проєкту ГО «НУО «In Touch Ukraine Foundation» за підтримки ЮНІСЕФ у Житомирській області створено неймовірні можливості для навчання дітей. Прагнемо, щоб про це дізналися більше батьків та дітей та скористалися цими можливостями. Адже STEM-хаби вільні до відвідування. Освітні заклади можуть проводити екскурсії у хабах, знайомити дітей з цифровим світом та новими технологіями. Сьогодні вони доступні кожному», – розповідає керівниця кроссекторального проєкту ГО Маргарита Сіранчук.

На Житомирщині діти можуть безоплатно відвідати 17 STEM-хабів у 14 громадах області.

Кожен STEM-хаб обладнаний:

  • наборами робототехніки;
  • 3D-принтерами;
  • комплектами мікроконтролерів;
  • комплектами окулярів віртуальної реальності;
  • лазерними та фрезерними верстатами;
  • проєкторами;
  • ноутбуками. 

Доступ до можливостей у STEM-хабах мають і учні інших освітніх закладів, які розміщені у відповідних територіальних громадах Житомирщини. Учителі можуть домовлятися з адміністраторами хабів про відвідування локації для проведення певного уроку, або ж навпаки – для створення на базі хабу певного гуртка з опанування цифрових технологій, робототехніки тощо. 

STEM-лабораторії створені у межах крос-секторального проєкту In Touch Ukraine Foundation за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).