A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: як студенти рятують чотирилапих

Опубліковано 08 червня 2022 року о 16:35


Внаслідок жорсткої агресії ворога страждають не тільки люди, міста та економіка, а й тварини. Відважні студенти в умовах сьогодення рятують котів і собак, вивозять диких тварин у безпечні регіони України та дбають про здоров’я чотирилапих.

У приміщенні Київського політехнічного інституту імені Сікорського через руки волонтерів і студентів пройшли понад 120 тварин з Ірпеня, Бучі, Гостомеля та Бородянки. У закладі навіть поселилася магічна кішка на прізвисько Гудіні, яка тричі зникала з клітки. Притулок обладнали силами університету, а клітки майстрували студенти. Активісти намагаються розшукати господарів чи знайти тваринам нові родини, а також вчать хвостиків знов довіряти людям.

«Вигулюємо, прибираємо, годуємо, чухаємо пузики, соціалізуємо. Вони перелякані приїжджають, адже багато чого пережили. Їх треба гладити, щоб вони знову звикли до людських рук», – діляться студенти.

У Охтирці ж студенти-волонтери рятують диких тварин Екопарку Фельдмана, що від початку війни опинився під обстрілами рф. Унаслідок війни загинула частина зооколекції: олені, кенгуру, мавпи, бізони. Студент-аспірант Державного біотехнологічного університету і практикуючий ветеринар Тимофій розповідає, що робітники парку евакуювалися з Харкова, тож він вийшов на зв'язок із керівництвом і почав рятувати тварин.

«Глобальна проблема була тому, що ми не знали куди евакуювати великих кішок і ведмедів. Їх можна вивозити тільки з застосуванням наркозу, але з цим ми впоралися. Наразі тварини перебувають у Хмельницькому, Київському, Одеському зоопарках і все під контролем», – переконує Тимофій.

Вакцинація також є важливою процедурою, що вважається одним із найпростіших способів допомогти тварині прожити довге та здорове життя. Студенти факультету ветеринарної медицини та Немішаївського фахового коледжу взяли участь у вакцинації тварин в місті Бородянка, де вакцинували 110 чотирилапих у 60 дворах.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, освітяни з волонтерами готують їжу на передову та для нужденних.