A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На своєму місці: освітяни з волонтерами готують їжу на передову та для нужденних

Опубліковано 05 червня 2022 року о 12:25


Від початку війни садочки, школи, коледжі та університети України розпочали активну волонтерську діяльність. Сьогодні розповідаємо про заклади, у яких працівники, здобувачі та волонтери готують їжу для захисників ЗСУ та нужденних.

Викладачі Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв продовжують дистанційне навчання та щоденно готують понад 100 порцій їжі для тих, хто цього потребує.

«У нас є їдальня та обладнання, від першого березня ми з викладачами вирішили без вихідних готувати їжу для нужденних, щодня віддаємо приблизно 100-150 порцій», – розповідає Сергій Мицик.

Соціальна кухня з’явилася й у приміщенні їдальні Чернівецької школи №3. Коридор заставлений мішками з картоплею, ящиками з капустою, банками з домашньою консервацією та буханками хліба. Допомагають готувати освітяни, чернівчани, студенти та переселенці.

«Я 23 роки годувала дітей. Зараз готуємо для тих, хто цього потребує: варимо, смажимо, паримо. Це наш внесок у перемогу», – ділиться завідувачка виробництва шкільної їдальні.

У їдальні Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка волонтери готують перекуси для військових і людей, які тікали від війни. Пригощають навіть бургерами, а на Рівненщині кулінари загальноосвітньої школи разом із волонтерами за місяць приготували близько 40 тис. порцій їжі для військових. Кухня, де до 24 лютого готували страви для школярів, працює майже цілодобово та забезпечує бійців триразовим харчуванням. У меню для захисників передбачена навіть піца, її готує викладачка одного з місцевих коледжів.

«Щодня працює 40-60 волонтерів, вони чергуються, студенти також долучаються. І нікого не треба мотивувати. Фактично готуємо з п'ятої години ранку та до пізньої ночі», – розповідає керівниця волонтерського осередку Олена Хотенко.

Пам’ятайте, що кожен здобуває Україні славу на своєму фронті. Поширюйте історії про учнів, студентів і науковців, які наближають перемогу, додаючи до публікацій хештег #на_своєму_місці.

Нагадаємо, ексвикладачка історії очолила підрозділ ЗСУ.