A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Майже 30 тисяч школярів взяли участь у всеукраїнському челенджі з математики

Опубліковано 08 червня 2022 року о 12:35


Цьогорічний «ЗНО математика BOT Challenge» стартував 23 лютого та попри війну продовжив функціонувати без затримок. В результаті до челенджу доєдналася рекордна за усі роки його існування кількість учасників з усієї України, а загальна кількість користувачів перевищила 28,5 тисяч.

Перше місце за результатами челенджу посіла Яна Шевчук, випускниця Рівненського обласного наукового ліцею. Вона отримала майже 79 тисяч балів. Крім неї, призові місця в «ЗНО математика BOT Challenge» 2022 року отримали ще двоє школярів – Маргарита Сиропуло з Харкова з результатом понад 78 тисяч балів та Олексій Біленець зі Слов'янська, який отримав 64 тисячі балів.

За час челенджу учасники розв’язали понад 187 тисяч завдань з математики, а також передивились серію відео з поясненнями складних тем та вебінари про кар’єру в ІТ від практиків компанії SoftServe. Найбільша кількість учнів-учасників челенджу – з Львівської, Харківської, Київської та Дніпропетровської областей.

Челендж розпочали Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця та ІТ-компанія SoftServe, він триває вже п’ятий рік поспіль. Челендж стартує за 100 днів до початку ЗНО на базі телеграм-бота, який дозволяє вирішувати завдання 24/7, 365 днів на рік.

Нагадаємо, МОН започатковує проєкт «Будь активним заради миру», спрямований на організацію фізкультурно-оздоровчої роботи під час літніх канікул у закладах освіти.