A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кожен на своєму фронті: студенти Чернігівської політехніки збирають та ремонтують ноутбуки для ЗСУ

Опубліковано 29 січня 2023 року о 14:15


У Чернігові IT-кластер разом з Національним університетом «Чернігівська політехніка» ініціювали збір старих ноутбуків, які студенти і викладачі університету відремонтують і передадуть військовослужбовцям. Також окрім несправної техніки охочі можуть передати військовим ЗСУ техніку, яка працює.

«Пріоритетом нашого збору є ноутбуки, можна як старі, так і не потрібні. Викладачі політехніки разом зі студентами будуть лагодити їх і передавати на потреби військовим», – розповідає представниця «Chernihiv IT» Єлизавета Отчиченко.

Перша комп’ютерна техніка вже надійшла спеціалістам комп’ютерних систем університету. Це ноутбуки, принтер і планшет, які чернігівці передали на підтримку Збройних Сил України.

«Ми можемо зібрати декілька таких ноутбуків, а потім ми їх розберемо, замінимо певні деталі й, можливо, навіть закупимо певні запчастини, бо ми проговорювали це в межах цієї ініціативи», – зазначив завідувач кафедри інформаційних і комп’ютерних систем НУ «Чернігівська політехніка» Володимир Базилевич.

Як тільки ноутбуки відремонтують, їх одразу забирають військовослужбовці в роботу.

«Оргтехніка дуже потрібна, бо це діловодство: робота штабу, опрацювання звернень і наказів, робота служби зв’язку, фінансово-економічної служби, юристів і так далі», — розповів військовий ЗСУ.

Приносити техніку можна за адресою Преображенська,12 у приміщення кластера «Chernihiv IT».