A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН визначило професії, за якими відбудуться Всеукраїнські конкурси фахової майстерності у 2021 році

Опубліковано 10 грудня 2020 року о 14:27


У 2021 році Всеукраїнські конкурси фахової майстерності проводитимуть за п'ятьма професіями – «Перукар», «Електрогазозварник», «Штукатур», «Верстатник широкого профілю» та «Машиніст тепловоза» (кваліфікація «Помічник машиніста тепловоза»). Наказ із відповідним рішенням розміщений на сайті 10 грудня 2020 року.

«Зараз на рівні Уряду ухвалюються рішення про посилення протиепідемічних заходів, тож ми були змушені відмовитися від проведення фіналів учнівських олімпіад, конкурсів та турнірів у 2020 році. Конкурси фахової майстерності допомагають підтримати інтерес учнів профтехзакладів до професії, мотивують їх до кращого навчання. Тому вже зараз ми починаємо підготовку до таких активностей, щоб на місцевому рівні мали час організувати проведення відбіркових етапів з дотриманням заходів безпеки», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Щороку такі конкурси проводяться в кілька етапів серед учнів-випускників закладів професійно-технічної освіти. На першому етапі учасники проходять відбори на рівні закладів, на другому етапі – змагаються на обласному рівні. Учасники з найкращими результатами мають можливість позмагатися у фіналі конкурсу на національному рівні. Призерам Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності призначаються стипендії Президента України, які вони можуть отримувати впродовж року.

Планується, що організаторів окремо поінформують про нові терміни та умови для проведення конкурсів у 2021 році.

Нагадаємо, що нещодавно МОН уклало меморандуми з двома організаціями сфери краси.