A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН поширюватиме знання про права людини - підписано тристоронній Меморандум з Мін'юстом та Гельсінською спілкою

Опубліковано 11 квітня 2018 року о 13:52

Реформа правової освіти, розробка механізмів для якісних змін у сфері прав людини, налагодження конструктивного діалогу між владою та суспільством. Ці напрями стали базою для підписання тристороннього Меморандуму між Міністерством освіти і науки України, Міністерством юстиції України та Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

“Зі свого боку МОН гарантує інформаційну та організаційну підтримку освітніх заходів, які поширюватимуть знання про права людини. Зокрема, це стосується проекту “Я МАЮ ПРАВО”, який проводить Мін'юст. Для нас важливо, аби школярі та студенти вже під час навчання дізнавалися про права та свободи, які гарантовані Конституцією та законодавством України. Крім того, важливо, щоб вони розуміли, як застосувати ці знання на практиці”, - розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Меморандум також передбачає об'єднання зусиль у реформуванні правової освіти. Це допоможе реалізувати План заходів Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року та виконати План дій Загальнодержавної програми з освіти в сфері прав людини.

“Метою Меморандуму є допомога громадським ініціативам, які можуть налагодити конструктивний діалог між громадянським суспільством і владою. Об’єднуючи зусилля ми діємо в інтересах розбудови в Україні демократичного громадянського суспільства”, - зазначив під час зустрічі заступник Міністра юстиції України Сергій Петухов.

Для вирішення спільних завдань МОН,  Мін’юст та Українська Гельсінська спілка створюватимуть міжвідомчі робочі групи. Планується також здійснювати моніторинг поширення правової обізнаності.

“Підписання документа збільшує можливості для виконання завдань, визначених у Плані дій з виконання Національної стратегії з прав людини, які стосуються питань освіти, і зокрема освіти в галузі прав людини”, - зазначив виконавчий директор Української Гельсінської спілки Олександр Павліченко.

Нагадаємо, що МОН підписало Меморандум з соцпроектом “ІТ школяр”, за яким планують працювати над цифровою освітою в школах.