A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН і Projector створили новий візуальний стиль для вступної кампанії закладів профосвіти

Опубліковано 05 липня 2022 року о 14:50


Цьогоріч МОН використовуватиме новий візуальний стиль у комунікації вступної кампанії до закладів профосвіти.

Розробкою бренду займалися студенти інституту Projector, яким вдалося зробити образ профтеху дружнім до молоді та розповісти про переваги професійної освіти.

«Як ніколи гучно мусимо говорити про переваги профосвіти та можливості, які вона відкриває перед молоддю. Дякую студентам Projector і особисто Олександру Трегубу за оновлення стилю вступної кампанії. Студенти-дизайнери проявили небайдужість і занурилися в тему. Їм вдалося передати сильні сторони профтехосвіти, а також заговорити «мовою молоді». Впродовж наступних місяців новий погляд і сенси працюватимуть на популяризацію професійної освіти в Україні. Зі свого боку будемо використовувати новий стиль на ресурсах МОН і поширювати матеріали серед приймальних комісій закладів», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

В основі креативної концепції лежить образ рук, що символізує майстерність і пріоритетність практичної підготовки. Базовими кольорами кампанії обрано жовтий, зелений і фіолетовий, на думку дизайнерів саме вони передають енергію та креатив молоді.

Крім того, розробники дослідили очікування вступників щодо навчання: молодь хоче розкрити талант через професію, проявити себе, швидко досягти успіху та гарно заробляти. Тож головний меседж концепції (заклик «Приклади руку до…») добре поєднується з намірами вступників творити успішне майбутнє, відбудовувати країну чи реалізувати власний талант.

«Ми у Projector будуємо вільну освіту для професіоналів наступного покоління, а також допомагаємо державі відбудовувати професійне навчання: переосмислити профтех, додати нові сенси, нових викладачів і студентів. Це важливо, бо країні не вистачає людей, які можуть і вміють працювати руками», – поділився куратор проєкту Олександр Трегуб.

Розробка нового візуального стилю є безкоштовною, оскільки стала курсовим завданням студентів Creative Composition Projector. Фахівці директорату професійної освіти МОН надавали консультації щодо стану справ у сфері, розповідали про потреби та очікувані результати від впровадження нового стилю.

Нагадаємо, подати документи на вступ до профтеху можна впродовж липня-жовтня. Для вступу не потрібно складати ЗНО (НМТ).