A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

До 1-го класу зараховано понад 300 тисяч дітей

Опубліковано 05 липня 2022 року о 15:20


В умовах воєнного стану зарахування дітей до 1-го класу триватиме до 31 серпня 2022 року. Документи можуть подати батьки, опікуни чи законні представники дитини особисто, через електронну пошту, факсом чи в інший зручний спосіб.

«За інформацією департаментів (управлінь) освіти, до 1-го класу вже зараховано понад 300 тис. дітей. Найбільшу кількість заяв отримано у Львівській, Дніпропетровській, Одеській, Київській, Івано-Франківській і Рівненській областях, а також майже 24 тис. заяв у місті Київ», – зазначив Сергій Шкарлет.

Якщо кількість потенційних першокласників перевищує спроможність закладу, орган, у сфері управління якого перебуває заклад освіти, має запропонувати перелік доступних і наближених до місця проживання родини ЗЗСО, а також сприяти зарахуванню дітей до обраних закладів. 

Забезпечення державних гарантій, створення безпечного освітнього середовища та організацію освітнього процесу в умовах воєнного стану здійснюють:

  • органи виконавчої влади, органи військового командування, військові, військово-цивільні адміністрації та органи місцевого самоврядування, їхні представники, посадові особи (керівники, голови, начальники), органи управління (структурні підрозділи) у сфері освіти;
  • заклади освіти, установи освіти, наукові установи та їхні засновники;
  • громадські об’єднання, благодійні організації та фізичні особи, які здійснюють благодійну (волонтерську) діяльність.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет повідомив, що учні та вчителі, чиї школи були зруйновані під час війни, будуть переведені до найближчих навчальних закладів.