A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Кривий Ріг підтримує реалізацію проєкту «Президентський університет»

Опубліковано 29 грудня 2021 року о 14:59


Учора, 28 грудня 2021 року, у Криворізькому національному університеті відбувся круглий стіл за участю заступника Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова, науковців і освітян.

«Метою проєкту є створення інноваційного закладу вищої освіти, випускники якого володітимуть якісними прикладними знаннями та лідерськими навичками. Президентський університет – відкрита екосистема. У наукових розробках і дослідженнях, які проводитимуться на його базі, зможуть взяти участь талановиті студенти, науковці та викладачі з усіх областей України», – зазначив заступник Міністра.

Олексій Шкуратов наголосив, що цьогоріч відбулися всі заплановані заходи відповідно до Плану Кабінету Міністрів щодо реалізації концепції «Президентського університету». Головною метою проєкту є створення Інноваційного науково-технологічного парку на базі Президентського університету, у межах якого будуть відкриватися представництва українських і провідних міжнародних компаній, корпорацій, здійснюватися розробки, технологічні відкриття та розвиватися стартапи. Наразі обговорюється створення окремого закону, який регулюватиме діяльність Інноваційного науково-технологічного парку, у подальшому закон поширюватиметься на всі ЗВО України.

Ректор Криворізького національного університету Микола Ступник наголосив, що проєкт «Президентський університет» є актуальним, амбітним і своєчасним, оскільки сприяє перезавантаженню, оновленню та трансформації освітньої системи.

Ректор Криворізького державного педагогічного університету Ярослав Шрамко звернув увагу на те, що галузь вищої освіти України потребує суттєвих змін задля входження в європейський і світовий освітній простір.

«Україна потребує взірцевого закладу освіти, який стане флагманом наукових інновацій»,  підкреслив Ярослав Шрамко.

До обговорення приєднався професорсько-викладацький склад закладів вищої освіти Кривого Рогу, висловивши безперечну підтримку проєкту. Було зазначено, що для побудови Президентського університету науково-педагогічна спільнота має міцний фундамент із позитивного досвіду, освітніх міждисциплінарних програм і наукових досліджень.

Освітяни впевнені, що Президентський університет зможе об’єднати кращі здобутки вітчизняної вищої освіти та наукової складової задля розвитку всіх ЗВО країни.

Нагадаємо, Дніпропетровщина приєднується до реалізації проєкту «Президентський університет».