A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Київстар» підтримує українських школярів

Опубліковано 28 березня 2023 року о 12:30


Національний мобільний оператор «Київстар» доєднується до проєкту «5 000 iPad для українських школярів», який реалізується Міністерством освіти і науки України спільно зі спонсором проєкту – міжнародною компанією «ASBISc Enterprises PLC», Комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Міністерства цифрової трансформації України та громадської організації «СЕВЕН ФІЛДС».

«В умовах повномасштабної війни перед сферою освіти стоїть багато викликів. Один із них – навчання онлайн. Зараз у такому форматі навчається 1,5 млн дітей. Щоб це було ефективніше, діти та вчителі насамперед повинні мати техніку та інтернет. Мінцифра вже забезпечила 2 тис. шкіл та дитсадків швидкісним інтернетом, а понад 3 тис. закладів освіти — вай-фай в укриттях. Ми допомогли отримати вчителям понад 60 тис. ноутбуків, а учням — 5 тис. планшетів. Вдячний нашим партнерам, які долучаються до таких ініціатив та роблять внесок у підтримку освіти», – зазначив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Виділено 5 тис. сім-карт формату e-sim з пільговим доступом до мобільного інтернету на рік для учнів шкіл, частково або повністю зруйнованих внаслідок бойових дій. 

«Наші діти живуть в епоху цифровізації, а ще, на жаль, кожен учень і учениця України – дитина війни. Важливо, щоб усі продовжували навчатися, мріяти та реалізовувати свої ідеї. Для цього потрібні сучасні ґаджети та якісний безперебійний інтернет. І я вкотре переконуюся, що добрі справи спільними зусиллями реалізовувати набагато легше», – наголосив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

У межах проєкту учні та вчителі 20 шкіл, отримали 5 тис. планшетів Apple iPad із сім-картками «Київстар». За умовами тарифу протягом року щомісяця нараховується пакет послуг з 20 Гб мобільного інтернету. Цього обсягу послуг вистачить на місяць активного користування додатками для навчання та щоденного відвідування онлайн-уроків. Тарифний пакет був створений спеціально для цієї соціально-важливої ініціативи.

«В умовах повномасштабного вторгнення ми системно допомагаємо державі долати виклики війни. Київстар вже інвестував 300 млн грн для відновлення цифрової інфраструктури і системно підтримує своїх абонентів та суспільство послугами та благодійними внесками. Зокрема, на платформі «Київстар ТБ» надано доступ до Всеукраїнської школи онлайн та освітнього контенту, який вже переглянули 88 тис. унікальних абонентів. Ми продовжуємо підтримувати українців та створювати проєкти, важливі для суспільства», – говорить Олександр Комаров, СЕО «Київстар».

У кожному тарифі «Київстар» діє безкоштовна послуга «Знання без меж», завдяки якій без плати за трафік можна використовувати додатки для навчання. Серед них – Всеукраїнська школа онлайн, Wikipedia, Coursera, Prometheus, Zoom, Google classroom та ін. 

«Якісна, сучасна й безперервна освіта українських дітей – це запорука майбутнього нашої держави. Саме сьогоднішні школярі будуватимуть Україну як країну майбутнього після нашої Перемоги. На їхню долю випало багато випробувань, адже вони живуть в непростий час. Проте ми не можемо дозволити, щоб війна позбавила їх освіти і майбутнього, як зараз намагається позбавити дитинства, – говорить Віталій Мельниченко, директор ТОВ ПІІ “АСБІС-Україна”. – Я вдячний всім партнерам, які вже долучилися до цього проєкту. Завдяки їхній підтримці повністю або частково зруйновані школи отримали сучасні пристрої для навчання. Проте таких шкіл в Україні сотні. Учні кожної з них чекають на свій шанс здобути освіту. Тому ми запрошуємо бізнес узяти участь у цій ініціативі та долучатися до партнерства заради кращого майбутнього дітей та України».

Нагадаємо, онлайн-школа «SchoolToGo» оголошує про безкоштовний набір на новий 2023/2024 навчальний рік.