A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Громадське обговорення проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо стимулювання інноваційної діяльності бюджетних установ»

Опубліковано 27 грудня 2019 року о 15:28

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо стимулювання інноваційної діяльності бюджетних установ».

Проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо стимулювання інноваційної діяльності бюджетних установ» розроблено Міністерством освіти і науки  відповідно до абзацу 1 пункту 5 § 33 Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 р. № 950, на виконання пункту 63 Плану пріоритетних дій Уряду на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1106-р, з метою вдосконалення механізму державної підтримки інноваційної діяльності суб’єктів господарювання (бюджетних установ, організацій та підприємств) за пріоритетними напрямами інноваційної діяльності та створення сприятливих  умов для реалізації наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності; підвищення ефективності вкладених бюджетних коштів у науково-технічні дослідження; збільшення обсягу інвестицій в основний капітал; підвищення частки інноваційно активних підприємств у реальному секторі економіки; збільшення частки інноваційної продукції в прирості валового внутрішнього продукту. Проєкт акта відповідає цілям та пріоритетам Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 р. № 849 і схваленої постановою Верховної Ради України 4 жовтня 2019 р., зокрема, цілі 1.5. «Українські вчені мають належні умови для досліджень та інтегровані у світовий науковий простір», де задекларовано створення умов «для широкого доступу громадян, бізнесу, державних структур до результатів наукових досліджень та розробок, для можливості оцінити їх якість».

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються в письмовому вигляді та електронною поштою до 24 січня 2020 року за адресами:

Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135;

e-mail: [email protected], Харіна Олена Олегівна;

тел.: (044) 287-82-17.

Звіт про громадське обговорення