A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт наказу «Про державну атестацію наукових установ та закладів вищої освітив частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності»

Опубліковано 18 квітня 2024 року о 15:25


Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт наказу Міністерства освіти і науки України «Про державну атестацію наукових установ та закладів вищої освітив частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності».

Зазначена Методика розроблена на виконання пункту 5 Порядку проведення державної атестації наукових установ та закладів вищої освіти в частині провадження такими закладами наукової (науково-технічної) діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 р. № 540.

Над підготовкою пропозицій до проекту Методики працювала робоча група, до складу якої залучено представників закладів вищої освіти, Національної академії наук, національних галузевих академій та іноземних експертів.

Нова Методика розроблена з урахуванням кращого світового досвіду, недоліків, виявлених під час проведення попередніх державних атестацій наукових установ та закладів вищої освіти, зокрема щодо обрахуванням показників наукової та науково-технічної діяльності, а також з урахуванням принципів відкритої науки та обов’язковості впливів досліджень на розвиток світової науки, економіки, обороноздатності та суспільства України.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проєкту наказу приймаються до 17 травня 2024 року в письмовому вигляді на електронну пошту [email protected].

Контактна особа для надання консультацій: Катерина Зуєва, тел. (044) 287 82 67.