A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

До складу Виконавчого комітету Міжнародної асоціації конституційного права обрано представника української наукової спільноти

Опубліковано 15 грудня 2022 року о 14:55


5-9 грудня 2022 року у місті Йоганнесбург (ПАР) на базі Юридичного факультету Університету Йоганнесбургу відбувся Всесвітній конгрес з конституційного права «Конституційні трансформації».

Під час заходу Рада Міжнародної асоціації конституційного права обрала новий склад Виконавчого комітету Асоціації на чотири роки. До складу Виконавчого комітету Асоціації вперше в історії існування Ради Міжнародної асоціації конституційного права було обрано представника української наукової спільноти – Юрія Барабаша, проректора з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку, професора кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. 

Довідково

Міжнародна асоціація конституційного права (International Association of Constitutional law – IACL) є всесвітньою асоціацією вчених-конституціоналістів. IACL прагне до діалогу та співпраці між науковцями. Серед цілей IACL є співпраця та робота над «реалізацією цілей Статуту Організації Об’єднаних Націй та Загальної декларації прав людини» (стаття 4 Статуту IACL). Для досягнення цих цілей IACL підтримує конституціоналізм, мир, демократію, верховенство права та міжнародні права людини як теоретично, так і на практиці. IACL прагне до різноманітності, плюралізму та інклюзивних наукових дебатів у різних традиціях конституціоналізму.

IACL приєднується до академічних асоціацій у всьому світі у визнанні того, що дії росії є серйозним порушенням міжнародного права. Дії російського режиму підтвердили крах демократії, верховенства права та конституціоналізму в цій країні. Саме на захисті цих інституцій в боротьбі з російською агресією сьогодні стоїть Україна, український народ, в зокрема освітянська та наукова спільнота.

Нагадаємо, оголошено конкурси програми «Еразмус+» на 2023 рік.