A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Держсекретар МОН із робочим візитом перебуває на Волині

Опубліковано 10 серпня 2022 року о 16:30


Сьогодні, 10 серпня 2022 року, Державний секретар МОН Сергій Захарін із робочим візитом перебуває у Волинській області. 

У межах поїздки була проведена нарада за участю Державного секретаря Сергія Захаріна, першого заступника начальника ОВА Сергія Мовенка, голови Волинської обласної ради Григорія Недопала, представників управління освіти і науки ОВА, ДСНС, Нацполіції, Держпродспоживслужби щодо підготовки до початку навчального року в умовах воєнного стану. 

Учасники обговорили питання наявності захисних споруд у закладах освіти, зарахування учнів з-поміж ВПО до місцевих шкіл і влаштування дітей дошкільного віку в дитячі садки, результати проведеного опитування батьків про бажаний режим освітнього процесу, а також кадрові питання. До наради онлайн долучилися голови районних військових адміністрацій та територіальних громад.

Нині у 54 територіальних громадах триває робота з обстеження укриттів у закладах. Загалом на території Волинської області функціонує 1148 закладів освіти. У 998 з них спецкомісії вже провели перевірки. За попередніми даними за очною або змішаною формою навчання планують розпочати навчальний рік 45% закладів освіти області. У той же час на Волині було проведено опитування батьків щодо формату навчання. Згідно з його результатами 59% батьків обирають відновлення навчання у школах в офлайн-форматі.

Державний секретар наголосив, що передусім має бути складений акт обстеження на наявність укриттів та їхня відповідність до визначених норм.

«Безпека усіх учасників освітнього процесу для нас на першому місці. Рішення про початок навчання офлайн у конкретному закладі загальної середньої освіти прийматиме Волинська обласна військова адміністрація. Безперечно, буде враховуватися думка громади щодо форми навчання. Остаточне рішення – за батьками, які мають право обирати для дітей будь-яку форму навчання, передбачену законом», – зазначив Сергій Захарін.

Наразі, зважаючи на громадську думку, місцева влада уже прийняла рішення про проведення навчання онлайн у прикордонних із рф громадах, що розташовані у 50-ти кілометровій зоні.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет оглянув пошкоджені заклади освіти Сумщини та обговорив з керівництвом області підготовку до навчального року.