A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Делегація НАУ зустрілася з Першим Віце-прем’єр-міністром – Міністром освіти, науки і технічного розвитку Республіки Сербія Бранком Ружичем

Опубліковано 13 серпня 2021 року о 11:44


12 серпня в межах робочої поїздки до Республіки Сербія відбулась зустріч членів делегації Національного авіаційного університета на чолі з ректором Максимом Луцьким із Першим Віце-прем’єр-міністром – Міністром освіти, науки і технічного розвитку Сербії Бранком Ружичем. До зустрічі долучився й Посол України в Сербії Олександр Александрович.

Ректор НАУ Максим Луцький передав Бранкові Ружичу вітальний адрес від Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. У вітанні висловлено повагу та подяку за співпрацю й запрошено Міністра освіти Сербії відвідати Україну.

Під час перемовин Максим Луцький наголосив на готовності до співпраці із закладами освіти Сербії відповідно до програми академічної мобільності студентів і викладачів, оскільки це є важливою складовою інтернаціоналізації закладів вищої освіти обох держав. 

Українські освітяни відвідали університет «Singidunum», де після ознайомлення з технічно-науковою базою зустрілися з президентом університету, професором Мілованом Станішицем.

За результатами зустрічі між Національним авіаційним університетом та Університетом «Singidunum» було підписано Угоду про співпрацю, основною метою якої є взаємодія у розв’язанні завдань науково-технічного співробітництва, забезпечення якості освіти, підвищення ефективності навчальної та науково-дослідної роботи.

Також делегація НАУ відвідала університет «Megatrend» та Белградський університет. Наразі досягнуто домовленості щодо приїзду керівників цих закладів освіти до Києва задля підписання узгоджених Меморандумів про співпрацю.

Нагадаємо, 12 серпня в Пущі-Водиці відбулася презентація проєкту Міжнародного центру дитячої наукової творчості.